Kontakt os her:
Vedtægter for håndboldforeningen
Søndermarken Vejle Håndbold Klub (SVHK)
I sager om udelukkelse har medlemmet krav på at blive hørt, inden bestyrelsen træffer sin afgørelse.
I sager om eksklusion har medlemmet desuden krav på at sagen afgøres på først kommende generalforsamling og at sagen sættes på dagsordenen som et særligt punkt.
En generalforsamlings beslutning om eksklusion kræver samme majoritet som ved ændring af foreningens vedtægt.
Indkaldelse med angivelse af dagsorden og indkomne forslag skal finde sted med fire ugers varsel.
Forslag som ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling skal være indsendt skriftligt til bestyrelsen senest to uger før generalforsamlingens afholdelse. Er der indkommet forslag, fremsendes disse til medlemmerne sammen med dagsorden og det reviderede regnskab sådan at dette er medlemmerne i hænde senest en uge før generalforsamlingen.
Adgang til generalforsamlingen har alle foreningernes medlemmer, samt hvem bestyrelsen måtte indbyde. Stemmeret at alle aktive medlemmer eller forældre/værge som ikke er i kontingentrestance. Der kan kun stemmes ved personligt fremmøde.
En rettidig indvarslet generalforsamling er beslutningsdygtig uanset de fremmødtes antal.
10. Valg af suppleanter til bestyrelsen
11. Valg af ekstern person der godkender regnskabet
Beslutninger træffes ved almindeligt flertal. Dog kræver vedtægtsændringer og beslutning om foreningens opløsning kvalificeret flertal, jf. §17 og §18.
Afstemning skal foretages skriftligt såfremt fem medlemmer forlanger det. Ved personvalg dog på forlangende. Der udfærdiges et referat over generalforsamlingens beslutninger. Referatet godkendes og underskrives af dirigenten.
Generalforsamlingen skal afholdes senest fire uger efter begæringens modtagelse. For så vidt angår krav til indkaldelsen, mødets ledelse, afstemning m.m. gælder de samme bestemmelser som for den ordinære generalforsamling.
Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden. Bestyrelsen er kun beslutningsdygtig når mindst 3 af dens medlemmer er til stede. Over bestyrelsens forhandlinger føres en protokol.
De vedtagne beslutninger og foretagne handlinger forpligter foreningen i henhold til vedtægten.
Bestyrelsen består af en formand, en kasserer, en sekretær og evt. yderligere max 2 medlemmer, dog minimum 3 personer i alt og vælges for to år ad gangen på den ordinære generalforsamling.
Formanden og 2 bestyrelsesmedlemmer er på valg i lige år, mens kassereren og sekretæren er på valg i ulige år.
Valgbare til bestyrelsen er medlemmer, der er fyldt 14 år og har stemmeret, jf. §9 eller dets forældre/værge.
Der påhviler ikke foreningens medlemmer nogen personlig hæftelse for de forpligtelser, som påhviler foreningen.
For at forslaget kan vedtages, kræves at mindst tre fjerdedele af de afgivne stemmer er for forslaget. Opnås et sådant flertal på en generalforsamling, der ikke er beslutningsdygtig, indkaldes til en ny generalforsamling, hvor beslutningen kan træffes med ovennævnte stemmeflerhed, uanset hvilket antal stemmeberettigede medlemmer der er til stede.
På generalforsamlingen skal samtidig træffes bestemmelse om, hvilke almennyttige/almenvelgørende formål, foreningens formue, herunder eventuel fast ejendom og løsøre skal tilgå.
Bestyrelse:
Formand: Tina Vestergaard Kristensen Tlf. 2843 4426
Bestyrelsesmedlem:
Kaya Houborg Petersen
Sebastian Andersen
Kasserer: Nicki S. Pedersen Tlf. 2635 8442
Revisor: Lene Nielsen
Søndermarken Vejle Håndbold Klub (herefter benævnt som SVHK) har vedtaget nedenstående politik for at sikre et trygt og chikanefrit samværsmiljø for alle i foreningen.
Formålet med politikken er, at beskytte den enkelte mod chikane, krænkelser og i værste fald overgreb. Ingen i SVHK skal opleve chikane eller krænkelser på grund af race, farve, køn, fysiske karakteristika, seksuelle orientering eller fysiske eller psykiske handicaps.
Samværspolitikken omfatter alle med tilknytning til foreningen, og dækker alle situationer i forbindelse med fx;
SVHK definerer chikane og krænkelse således; Chikane er enhver uvelkommen udtalelse, opførsel eller gestus rettet mod personer eller grupper af personer, som er fornærmende, nedværdigende, ydmygende, ondskabsfuld eller uforskammet, og som er af en sådan natur, at det bevidst generer andres mulighed for at deltage og udfolde sig. En krænkelse består i at skade eller begå overgreb mod nogens ære eller selvfølelse. Krænkelse kan også bestå i at begå fysisk overgreb. |
SVHK vil arbejde for et chikane- og krænkelsesfrit samværsmiljø ved:
Har man mistanke om eller oplever man at foreningens samværspolitik ikke bliver overholdt, skal man kontakte Formanden eller en fra bestyrelsen, som har pligt til at tage henvendelsen alvorligt og handle derefter. Det er bestyrelsen, der afgør, hvilke konsekvenser overtrædelsen medfører.
Leveregler i SVHK
Leveregler som skal beskytte såvel de frivillige som medlemmerne
Kommunikation
Adfærd på sidelinjen
Træneres samvær med børn
Ture med overnatning
Billeder og video
Omklædning og bad
Sociale medier
Kørsel
Alkohol
Rygning
Euforiserende stoffer
Børneattester
Det er obligatorisk at indhente børneattester på alle trænere over 15 år, der har med børn og unge under 15 år at gøre. Bestyrelsen udpeger en person, der indhenter og behandler Børneattesterne. Oplysningerne vil blive behandlet fortroligt.
Man kan ikke fungere som træner i foreningen uden at underskrive en samtykkeerklæring, som giver foreningen ret til at indhente børneattest fra kriminalregistret.
Har træneren en plettet børneattest, kan vedkommende ikke virke i foreningens regi.
Foreningens trænere skal overholde Straffelovens §223 (skolelærerparagraffen) og straffelovens §224. Det betyder, at man ikke kan være kærester med eller have nogen form for seksuel omgang med et medlem under 18 år, som man samtidig er træner eller mentor for.
Det vil til enhver tid være træneren, der er den ansvarlige og skal tage vigtige forholdsregler, såsom at holde afstand privat såvel som i klubben og efterleve SVHK leveregler og samværspolitik. Skulle der opstå situationer, hvor trænerne er i tvivl, tages der kontakt til bestyrelsen som på baggrund af situationen vil sikre at regler og politikker efterleves.
Undgå misforståelser
Der skal være plads til både sejrsknus, et klap på skulderen, eller en trøstende omfavnelse til dem, som føler nederlag eller har slået sig. Det er naturligt, at trænere i træningssituationer har kropskontakt med spillerne, idet idræt handler om at bruge kroppen, mærke og beherske den. Frygten for beskyldning om seksuelle overgreb må aldrig føre til, at træneren ikke tør røre og være i fysisk kontakt til spillerne!
Alle trænere, hjælpetrænere samt andre frivillige skal være opmærksomme på ikke at bringe sig en situation, hvor der kan opstå misforståelser om hensigten med deres optræden.
Hvis en træner, hjælpetræner eller øvrige frivillige føler at være kommet i en situation, der kan misforstås af andre, skal vedkommende hurtigst muligt kontakte en fra bestyrelsen så evt. ”fejlagtige” misforståelser eller rygter ikke får lov til at spredes.
Hvis der opstår mistanke om krænkelser
Formanden er kontaktperson, ved henvendelser vedrørende en mistanke om krænkelse. Denne afgør, sammen med bestyrelsen, hvilke handlinger, der skal foretages.
Bestyrelsen har ansvaret for, at der etableres kontakt til den mistænkte og den krænkede person (til forældrene, hvis krænkelsen drejer sig om en person under 18 år uanset tilhørsforhold i SVHK).
Bestyrelsen sørger også for kontakt til relevante myndigheder, f.eks. socialforvaltning og politi, og er de eneste, der, på vegne af foreningen, udtaler sig til pressen om den konkrete sag.
Bestyrelsen har mulighed for at trække på den ekspertise, som DHF/DIF tilbyder.
Konstateres en krænkelse, skal bestyrelsen straks informere barnets forældre og samtidig orientere om mulighed for hjælp fra det offentlige. Er den krænkede over 18 år, understøtter bestyrelsen den pågældende i fx at søge fornøden rådgivning, hvis det ønskes. Samarbejdet med den person, der har begået overgrebet (krænkeren) opsiges øjeblikkeligt og sagen anmeldes eventuelt til politiet.
Bestyrelsen informerer inden for rammerne af sin tavshedspligt og retslig vurdering efterfølgende.
Persondataforordning
DGI tolker persondataforordningen på følgende måde vedrørende billeder:
’Foreninger må bruge situationsbilleder uden samtykke, men portrætter og holdbilleder skal den fotograferede (eller forældre) give samtykke til at bruge’.
SVHK og brug af billeder på diverse medier
I forbindelse med at promovere og udgive artikler om SVHK på de sociale medier, såsom elektroniske medier, f.eks. Facebook – og trykte medier, vil det være nødvendigt at indsætte billeder fra aktiviteterne både som oversigt-, hold- og portrætbilleder.
Når man er medlem af SVHK forventer vi, at der er tilladelse til at bringe disse billeder, såfremt man ikke direkte har frabedt sig dette. Hvis man ikke ønsker, at billeder skal anvendes som ovenstående, skal man henvende sig til Træneren for det specifikke hold, hvor man er medlem eller til bestyrelsen.